تهران، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)، خیابان 18، پلاک 16

021-88565085

یونیت هیتر سقفی و زمینی

یونیت هیتر

آشنایی با انواع یونیت هیتر و نقش آنها در صنعت تهویه مطبوع

امروزه سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی ساختمان از تنوع و تکنولوژی‌های مختلفی برخوردار هستند. این سیستم‌ها می‌توانند به صورت خودکار دمای مناسب محیط را تنظیم کنند. این تجهیزات را می‌توان به دو دسته کلی سیستم‌های مرکزی و توزیعی یا مستقل تقسیم کرد. سیستم‌های مرکزی در یک اتاق مخصوص قرار دارند. این نوع تجهیزات هوای مطبوع را از طریق کانال‌ها به تمام قسمت‌هایی مورد نظر هدایت می‌کنند. مدل توزیعی در یک منطقه مشخص نصب می‌شود و نیازی به کانال‌ کشی ندارد. هر دو نوع سیستم می‌توانند از نوع گرمایشی، سرمایشی یا تلفیقی باشند. از جمله سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مرکزی می‌توان به چیلر، فن کویل و یونیت هیتر اشاره کرد.

برای محیط‌های بزرگ، سیستم‌های مرکزی مناسب‌تر هستند؛ زیرا می‌توانند هوای مطبوع را به صورت یکنواخت و کنترل شده به محیط انتقال دهند. یونیت هیتر دستگاهی است که با استفاده از آب گرم یا بخار، هوای محیط را گرم می‌کند. این دستگاه‌ها معمولاً در سالن‌های ورزشی، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها به کار می‌روند. بسته به نیاز و شرایط محیط، این سیستم‌ها در انواع و ظرفیت‌های مختلف طراحی می‌شوند.

اجزای یونیت هیتر

یونیت هیتر به عنوان یک دستگاه گرمایشی طراحی شده است. هدف اصلی این سیستم تأمین گرمایش فضاهای مختلف است. البته در برخی موارد خاص، برخی از یونیت هیترها قابلیت سرمایش محیط را نیز دارند. این سیستم‌ها از قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند. نوع و کیفیت قطعات تاثیر چشمگیری بر عملکرد و کارایی این دستگاه‌ها دارد. در ادامه به اجزای اصلی یونیت هیتر اشاره می‌کنیم:

  • کویل

مس یکی از متریال‌های رایج برای تولید کویل‌های یونیت هیتر است. مس دارای هدایت حرارتی بالا و مقاومت بالا است. بر اساس نوع، ظرفیت و طراحی دستگاه کویل در مدل‌های گرد، صاف و مکعبی موجود است.

یونیت هیتر گرمایشی

  • فن

فن‌ها هوای محیط را از روی کویل گرمایشی یا سرمایشی عبور می‌دهند. این قطعات از لحاظ برق مصرفی به دو نوع سه فاز و تک فاز تقسیم می‌شوند. هر کدام از آنها در دو سرعت 900 و 1450 دور در دقیقه در بازار موجود هستند. در این سیستم‌ها از فن‌های قوی همچون ملخی (پنکه‌ای) و سانتریفوژ (گریز از مرکز) استفاده می‌شود.

  • پره‌های جهت دهنده هوا

پره‌های جهت دهنده هوا وظیفه دارند هوای خروجی از دستگاه به صورت یکنواخت به قسمت‌های مختلف فضا هدایت کنند. این قطعه می‌تواند به صورت ثابت یا متحرک باشد. مدل ثابت در زاویه‌های مشخص نصب می‌شوند و هوا را به یک جهت مشخص انتقال می‌دهند. نوع ‌متحرک می‌تواند هوا را به جهات مختلف هدایت کند.

  • بدنه یا کابینت

کابینت یا بدنه نقش مهمی در حفاظت از قطعات یونیت هیتر دارد. این کابینت یا محفظه مانع ضربه، خوردگی و زنگ زدگی قطعات دستگاه می‌شود. متریال به کار رفته در بدنه آنها، گالوانیزه است.

  • سیستم لوله کشی

سیستم لوله کشی وظیفه دارد تا آب گرم را از بویلر به یونیت گرمایشی منتقل کند. به طور کلی برای اجرای سیستم لوله کشی یونیت هیتر می‌توان از لوله فولادی، لوله پلی اتیلن استفاده کرد.

مکانیزم یونیت گرمایشی

برای ایجاد گرما توسط یونیت گرمایشی، آب گرم یا بخار با حرارت بالا از طریق منابع گرمایشی مانند پکیج، موتورخانه یا بویلر تأمین می شود. سپس با عبور از لوله‌ها، به کویل‌ها منتقل می‌شوند. در این سیستم با چرخش پروانه یا فن هوا بر روی کویل‌ها دمیده می‌شود. سپس هوای گرم را به سمت دریچه‌های خروجی منتقل می‌کند. همانطور که اشاره کردیم، این سیستم می‌تواند برای خنک کردن محیط نیز استفاده شود. در این حالت مکانیزم یونیت هیتر همان است. اما در کویل‌ها آب سرد جریان می‌یابد. این آب سرد از طریق تجهیزاتی همچون چیلر به دستگاه منتقل می‌شود.

یونیت گرمایشی

ویژگی‌های یونیت گرمایشی

دستگاه یونیت هیتر یکی از تجهیزات مورد استفاده برای ایجاد گرمایش و سرمایش در فضاهای مختلف است. این دستگاه قادر است گرمای مورد نیاز را تولید کند و آن را به فضا منتقل کند. این سیستم‌ها به عنوان یکی از تجهیزات اساسی و ضروری در تأسیسات ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار هستند. از ویژگی‌های منحصر به فرد این دستگاه می‌توان به کارایی بالا و قابلیت تنظیم دما اشاره کرد. سایر ویژگی‌های آنها عبارتند از:

  • توان حرارتی

توان حرارتی یونیت گرمایشی میزان گرمایی را نشان می‌دهد که دستگاه می‌تواند در یک ساعت تولید کند. این سیستم‌های گرمایشی قدرت حرارتی بالایی دارند که برای مراکز تجاری و صنعتی بسیار مناسب هستند. ساختار آنها به گونه‌ای است که می‌توانند حجم زیادی از هوای گرم را در محیط‌های بزرگ منتشر کنند. توان گرمایشی بیشتر آنها حدود ۲۵,۰۰۰ الی ۴۰۰,۰۰۰ BTU است.

یونیت هیتر چیست؟

  • عملکرد سریع

سرعت گرمایش این تجهیزات بستگی به چند عامل دارد. اولین عامل توان حرارتی یونیت هیتر است. دومین فاکتور سرعت فن و سومین فاکتور مساحت فضای مورد نظر است. به طور کلی یونیت هیترها می‌توانند در مدت زمان کم هوای گرم در محیط انتشار دهند و از سرعت بالایی برخوردار هستند.

  • مجهز به ترموستات

امروزه بیشتر سیستم‌های گرمایشی با ترموستات مجهز شده‌اند. ترموستات یک قطعه مهم است که در سیستم‌های گرمایشی نصب می‌شود. وظیفه این قطعه کنترل دما به صورت خودکار است. با تنظیم دما روی درجه مورد نظر، می‌توانید دمای اتاق را ثابت نگه دارید. علاوه بر این، آنها قابلیت خاموش شدن دستگاه را در صورت داغ شدن بیش از حد دارد.

  • توزیع یکنواخت هوای گرم

یکی از ویژگی‌های مهم یونیت‌ هیترها، توانایی توزیع هوای گرم به صورت یکنواخت و گسترده در فضا است. این ویژگی به دلیل استفاده از فن‌های قدرتمند و پره‌های جهت دهنده هوا است.

کاربرد یونیت گرمایشی

یونیت گرمایشی به عنوان یک سیستم گرمایشی کارآمد در موقعیت‌ها و شرایط مختلف بسیار کاربرد دارد. معمولاً این سیستم برای گرم کردن فضاهای بزرگ مانند سالن‌های سرپوشیده، سوله‌ها و کارخانه‌ها استفاده می‌شود. بر اساس موقعیت و شرایط مورد نیاز، این تجهیزات در انواع مختلفی موجود هستند. با تهیه آنها می‌توان گرمای مورد نیاز را در یک محیط فراهم کرد. در ادامه به کاربردهای این سیستم اشاره می‌کنیم:

کاربرد یونیت گرمایشی در کارگاه‌ها‌

این تجهیزات به عنوان یک راهکار موثر برای ایجاد محیط‌های گرم و راحت در کارگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در فصول سرد سال با کاهش دما، اهمیت یونیت هیترها افزایش می‌یابد. این سیستم‌ها با استفاده از تکنولوژی مدرن، قادر به تأمین حرارت مورد نیاز در کارگاه‌ها هستند. این دستگاه‌ها دارای تنظیمات مختلفی برای تنظیم دما و سرعت هوا هستند. این محصولات بر خلاف سایر روش‌های گرمایش، می‌توانند به آسانی در فضاهای محدود نصب شوند.

کاربرد یونیت گرمایشی در کارگاه‌ها‌

بهره مندی از یونیت هیتر در انبارها

در انبارهای تجاری و صنعتی، حفظ دمای مناسب برای نگهداری اجناس بسیار حائز اهمیت است. یکی از راه‌های موثر برای این کار استفاده از یونیت هیتر است. این هیترها قابلیت بالایی در گرم کردن هوا را دارند و می‌توانند هوای گرم را به صورت یکنواخت در انباری پخش کنند. این امر باعث می‌شود تا همه قسمت‌های انباری به طور یکسان گرم شوند و اجناس در شرایط مناسب نگهداری شوند.

بهره مندی از یونیت هیتر در انبارها

به کارگیری یونیت گرمایشی در پارکینگ‌ها و گاراژها

سیستم‌های گرمایشی یونیت هیتر در پارکینگ‌ها نقش مهمی در توزیع یکنواخت هوای گرم دارند. علاوه بر این در کاهش آلودگی هوا نیز موثر هستند. در این سیستم‌ها با ایجاد جریان هوا از دور شدن هوای آلوده کمک می‌کند. این تجهیزات می‌توانند به صورت سقفی و دیواری نصب شوند و برای پارکینگ‌های چند طبقه بسیار مناسب هستند. استفاده از این سیستم‌های گرمایشی می تواند به بهبود کیفیت هوای داخلی و کاهش آلودگی کمک کند.

به کارگیری یونیت گرمایشی در پارکینگ‌ها و گاراژها

مقایسه یونیت هیتر با سایر سیستم‌های گرمایشی

اکثر منازل و محیط‌های کاری به سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و تهویه هوا مجهز هستند. با پیشرفت علم و تکنولوژی، انواع سیستم‌های گرمایشی توسعه یافته‌اند. هر کدام از این سیستم‌ها ویژگی‌ها و عملکردهای متفاوتی دارند. بخاری یکی از ساده‌ترین و قدیمی‌ترین وسایل گرمایشی است. این نوع تجهیزات هنوز هم در بسیاری از خانه‌ها و محل‌های کار استفاده می‌شوند. بخاری به دلیل دسترسی آسان به گاز شهری و قیمت پایین‌تر از سایر سیستم‌های گرمایشی، محبوبیت زیادی دارد. اما این تجهیزات فضای زیادی را اشغال می‌کنند. همچنین از لحاظ ایمنی گزینه مطلوبی نیست و احتمال نشت مونوکسید کربن در آن نسبتاً بالاست.

امروزه در زمینه گرمایش ساختمان‌ها و محیط‌های کاری، سیستم‌های مدرن و پیشرفته‌ای جایگزین بخاری‌ها شده‌اند. این تجهیزات مدرن شامل گرمایش از کف، پکیچ، شوفاژ، یونیت هیتر، فن کویل و رادیاتور هستند. یونیت هیتر یک سیستم گرمایشی هوشمند است که از تکنولوژی‌های مدرن طراحی شده است. این سیستم با سیستم‌های گرمایشی قدیمی تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • کارایی بالا

هیترهای گرمایشی کارایی بالاتری و مصرف انرژی کمتری دارند. در حالی که سیستم‌های گرمایشی قدیمی کارایی پایین‌تر و مصرف انرژی بیشتری دارند. همچنین این سیستم‌های مدرن می‌توانند گرمایش و سرمایش را با یک دستگاه انجام دهند. اما تجهیزات گرمایشی قدیمی برای تامین گرمایش به کار می‌روند.

تفاوت یونیت هیتر و بخاری

  • نصب و استفاده آسان

نصب و تعمیر یونیت گرمایشی آسان‌تر است. در مقابل سیستم‌های گرمایشی قدیمی نصب و تعمیر دشوارتری دارند.

  • توزیع هوای گرم

تجهیزات گرمایشی قدیمی فقط محدوده اطراف خود را گرم می‌کنند. در حالی که یک هیتر گرمایشی می‌تواند گرما را به صورت یکنواخت در تمام فضا پخش کند.

تفاوت فن کویل و رادیاتور با یونیت هیتر

رادیاتور، فن کویل و یونیت هیتر سه نوع سیستم گرمایشی مدرن هستند که در محیط‌های مختلف استفاده می‌شوند. این سه سیستم از نظر عملکرد و طراحی با یک دیگر وجه تمایز دارند. همچنین از لحاظ کاربرد نیز تفاوت‌هایی دارند. به عنوان مثال یونیت گرمایشی دستگاهی است که اغلب برای محیط و سالن‌های بزرگ به کار می‌رود. رادیاتور و فن کویل‌ها علاوه بر محیط‌های صنعتی، در منازل نیز استفاده می‌شوند.

  • رادیاتور

رادیاتورها در واقع مبدل‌های حرارتی هستند که برای سرمایش و گرمایش ساختمان استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها از تعدادی لوله‌ تشکیل شده‌اند که مایع حاوی حرارت را در خود جا به جا می‌کنند. وقتی مایع گرم وارد رادیاتور می‌شود، حرارت خود را به محیط اطراف منتقل می‌کند و در نتیجه محیط گرم می‌شود. در مقابل با جریان سیال سرد در رادیاتور، حرارت محیط را جذب کرده و محیط را سرد می‌کند. معمولاً جنس رادیاتورها از فلز یا نیمه فلز است و بسته به محیط و نیاز شما، نوع و اندازه آنها متفاوت است.

  • فن کویل

فن کویل یک سیستم تهویه مطبوع است که برای تنظیم دمای محیط استفاده می‌شود. این سیستم شامل اجزایی مانند کویل های گرم و سرد، فن، موتور و دریچه است. معمولاً خاموش و روشن کردن فن کویل‌ها با استفاده از کلید یا ترموستات صورت می‌گیرد. این سیستم‌ها بر اساس نحوه نصب به صورت دیواری، زمینی، سقفی توکار و کانالی تقسیم می‌شوند.

تفاوت فن کویل، یونیت هیتر و رادیاتور

  • هیتر گرمایشی

در سال‌های اخیر تجهیزاتی همچون یونیت هیتر برای گرمایش سریع محیط‌های بزرگ طراحی شده است. این تجهیزات قابلیت ایجاد گرما را در مدت زمان کوتاهی دارند. در نتیجه برای فضاهای بزرگ مانند سالن‌ها، استادیوم‌ها، سالن‌های ورزشی و کارخانه‌ها مناسب هستند. با کمک این سیستم‌ها می‌توان به سرعت و با کارایی بالا محیط را گرم کرد و نیازی به سایر تجهیزات گرمایشی نباشد.

انواع یونیت هیتر بر اساس نوع نصب

یونیت هیترها با قدرت و توان کافی قادرند فضاهای بزرگ و محدود را به سرعت گرم کنند. این دستگاه‌ها به عنوان یکی از بهترین و موثرترین راه‌حل‌های گرمایش در محیط‌هایی مانند کارخانه‌ها و سوله‌ها شناخته شده‌اند. با استفاده از یونیت هیتر صنعتی، می‌توان به صورت مداوم و با توان قوی، گرمایش مد نظر را در این نوع محیط‌ها فراهم کرد. این تجهیزات براساس نوع نصب و کاربرد در انواع مختلف است. این سیستم‌ها از لحاظ نصب به سه نوع تقسیم می‌شوند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

یونیت هیتر دیواری

یونیت هیتر دیواری یک نوع سیستم گرمایشی است که جریان هوا را به صورت افقی در محیط جریان می‌دهد. این نوع سیستم بر روی دیوار نصب می‌شود. معمولاً این دستگاه در فضاهای کوچک و محدود مانند اتاق‌ها، آپارتمان‌ها و دفاتر استفاده می‌شود. نصب آن بسیار آسان است و به عنوان یک راه حل موثر و اقتصادی برای گرم کردن فضاها محسوب می‌شود. برای نصب این دستگاه‌ها نباید هیچ گونه مانعی در اطراف سیستم باشد و باید با دیوار فاصله داشته باشد.

یونیت گرمایشی سقفی

یونیت گرمایشی سقفی یک دستگاه گرمایشی است که روی سقف نصب می‌شود. این دستگاه با استفاده از آب گرم یا بخار، هوای گرم را توزیع می‌کند. این دستگاه از یک فن، یک کویل، یک فیلتر و یک ترموستات تشکیل شده است. فن باعث می‌شود که هوا از روی کویل عبور کند و گرم شود. سپس پره‌های خروجی هوا، جریان هوای گرم را به صورت عمودی و افقی در محیط پخش می‌کنند. این نوع سیستم برای گرمایش سالن‌های بزرگ با ارتفاع سقف زیاد مناسب است. این دستگاه دارای ظاهری مکعبی شکل و ظرفیت حرارتی بالایی است.

یونیت هیتر زمینی

اگر به دنبال سیستم گرمایشی اقتصادی و کارآمد هستید، یونیت هیتر زمینی گزینه‌ای عالی است. این نوع دستگاه یک راه بسیار عالی برای گرم کردن فضاهای با سقف بلند است. این دستگاه با استفاده از یک فن، کویل، ترموستات و پره‌های جهت دهنده هوا، هوای گرم را به سمت و مکان مورد نظر انتقال می‌دهد. از آنجایی که روی زمین نصب می‌شود، فضای بیشتری را نسبت به سایر مدل‌ها اشغال می‌کند.

انواع یونیت گرمایشی بر اساس جهت جریان هوا

اساس کار یونیت هیترهای صنعتی و خانگی، نوع آبگرم، بخار داغ، زمینی و دیواری با یک ‌دیگر تفاوت چندانی ندارند. اما در برخی ویژگی‌ها تفاوت‌هایی میان آنها وجود دارد. برای مثال یونیت هیترهای صنعتی برای استفاده در محیط‌های بزرگتر طراحی شده‌اند. در حالی که یونیت هیتر خانگی برای استفاده در منازل و فضاهای کوچکتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اکثر یونیت هیترها قابلیت تنظیم جهت هوا را دارند. بسته به نوع طراحی و ساختار جریان هوای خروجی به صورت افقی و عمودی است.

یونیت هیتر افقی

جریان هوای خروجی در این دستگاه‌ها به صورت افقی است. این جریان هوا می‌تواند به صورت مستقیم یا از طریق لوله‌هایی که به دستگاه وصل شده‌اند، به محیط منتقل شود. این نوع یونیت هیتر برای گرمایش یا سرمایش فضاهایی با سقف پایین مناسب هستند. به طور معمول این سیستم در سقف یا دیوار نصب می‌شود تا فضای کمتری را اشغال کند. از مزایای این سیستم می‌توان به توزیع یکنواخت هوای خروجی اشاره کرد.

یونیت هیتر افقی

یونیت هیتر عمودی

این نوع یونیت هیتر هوای گرم یا سرد را به صورت عمودی در محیط پخش می‌کند. این سیستم‌ها اغلب به صورت زمینی نصب می‌شوند و برای فضاهای بزرگ با ارتفاع زیاد مناسب هستند. کارایی این دستگاه‌ها به عواملی مانند جهت جریان هوا، ارتفاع نصب، تنظیم دما و توزیع هوا بستگی دارد. به طور کلی این نوع سیستم‌ها نسبت به مدل افقی، کارایی بالاتری دارند.

یونیت هیتر عمودی

دسته بندی یونیت هیترها بر اساس نوع سیال

همانطور که اشاره کردیم، این سیستم‌ها بر اساس محل نصب و جهت جریان هوا با یک دیگر تفاوت دارند. این دستگاه‌ها از لحاظ ابعاد و ظرفیت نیز در انواع مختلفی موجود هستند. علاوه بر این عوامل، دو سیال در این دستگاه‌ها جریان دارد. در برخی از این سیستم‌ها برای تامین گرمایش محیط، از آبگرم استفاده می‌شود. اما در برخی مدل‌ها، بخار داغ برای انتقال حرارت به هوا به کار می‌رود.

یونیت هیتر آبگرم

یونیت هیتر آبگرم دستگاهی است که با استفاده از آب گرم به عنوان سیال حرارتی، هوای محیط را گرم می‌کند. این سیستم‌ها با توان بالای پرتاب هوا، برای اماکنی با فضای بزرگ مانند سوله، سالن‌های بزرگ همایش و نمایشگاه و ورزشی مناسب است. همچنین این دستگاه‌ها به دلیل ساختار کوچک خود، نیازی به فضای بزرگی برای نصب ندارند. این سیستم‌ها به کنترلرهای الکترونیکی مجهز هستند. در نتیجه قابلیت کنترل آسانی دارند.

یونیت هیتر بخار داغ

این دو نوع یونیت هیتر از لحاظ ساختار و قطعات با یک دیگر تفاوتی دارند. اما در مدل آبگرم، حرارت به وسیله آب گرم منتقل می‌شود. در حالی که در بخار داغ، حرارت به وسیله بخار آب انتقال می‌یابد. هزینه و مصرف انرژی مدل آبگرم نسبت به یونیت هیتر بخار کمتر است. بخار داغ به دلیل دمای بالاتر، کارایی بیشتری نسبت به مدل آبگرم دارد.

یونیت هیتر برقی

یکی دیگر از دستگاه‌های کارآمد برای گرم کردن محیط در فصل زمستان، یونیت هیتر برقی است. این دستگاه با استفاده از جریان برق و المنت الکتریکی کار می‌کند. این نوع سیستم گرمایشی از یک یا دو فن اکسیال سبدی تولید می‌شود. با ایجاد جریان هوا در پشت کویل الکتریکی، حرارت المنت را به هوا منتقل می‌کند. این سیستم‌ها به دلیل ساختار ساده‌ و راندمان بالا در مصارف خانگی و صنعتی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

محاسبه ظرفیت یونیت هیتر

ظرفیت این سیستم‌ها بر اساس واحد حرارتی بریتانیایی (BTU) محاسبه می‌شود. به عبارت دیگر ظرفیت یونیت هیتر نشان دهنده راندمان و قدرت آنها است. هرچه عدد BTU بیشتر باشد، دستگاه می‌تواند در مدت زمان کمتری محیط را گرم کند. برای محاسبه ظرفیت این سیستم‌ها بایست اطلاعاتی را در اختیار داشته باشید. به عنوان مثال اولین گام برای تعیین ظرفیت یونیت هیتر، اندازه گیری دقیق متراژ فضای مورد نظر است. سایر فاکتورها عبارتند از:

  • نوع سیستم
  • افت فشار آب در کویل
  • توان و وزن یونیت هیتر
  • نرخ جریان هوا

یونیت هیتر صنعتی

نگهداری و افزایش ماندگاری یونیت هیتر

برای افزایش ماندگاری و طول عمر یونیت هیتر، اولین اقدام عایق کاری این سیستم‌ها است. عایق کاری می‌تواند به افزایش طول عمر آنها کمک کند. همچنین از اتلاف انرژی و حرارت جلوگیری می‌کند. امروزه عایق‌هایی همچون ژئوممبران، ژئوتکستایل و الاستومری جایگزین پشم شیشه و پشم سنگ شده‌اند. هر یک از این ورق‌ها در زمینه‌های مختلفی به کار می‌روند. به عنوان مثال ژئوتکستایل وظیفه تقویت و پیشگیری از فرسایش خاک را بر عهده دارد. ژئوممبرین برای اجرا و احداث استخرهای کشاورزی مناسب هستند. در نهایت عایق الاستومری به منظور عایق کاری سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی استفاده می‌شود.

علاوه بر این اقدام، برای اطمینان از عملکرد صحیح و بهینه دستگاه بایست آن را به صورت دوره‌ای بررسی کنید. قطعات و عملکرد دستگاه را هر چند ماه یک بار بررسی کنید. از صحت کارکرد فن، ترموستات، شیرها و سایر قطعات دستگاه اطمینان حاصل کنید. اگر مشکلی در عملکرد سیستم مشاهده کردید، سریعاً با یک تعمیرکار ماهر و مجرب تماس بگیرید.

نگهداری یونیت هیتر

خرید یونیت هیتر صنعتی

در محیط‌های بزرگ بر خلاف منازل به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی قوی‌تری نیاز است. در میان انواع سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، یونیت هیترها برای گرم کردن محیط‌های بزرگ طراحی شده‌اند. این تجهیزات از قدرت، راندمان بالا و عملکرد سریع برخوردار هستند. قبل از انتخاب و خرید یونیت هیتر، لازم است به برخی نکات توجه کنید که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • نوع دستگاه

به طور کلی این دستگاه‌ها به سه نوع سقفی، دیواری و زمینی تقسیم می‌شوند. نوع سقفی و دیواری نسبت به مدل زمینی فضای کمتری را اشغال می‌کنند. انتخاب مدل دستگاه بستگی به نیاز شما و اندازه فضا دارد.

خرید یونیت هیتر

  • نوع سیال

این دستگاه‌ها از نظر نوع سیال به دو مدل آبگرم و بخار داغ دسته بندی می‌شوند. هر نوع سیال مزایا و معایب خود را دارد. برای مثال مصرف انرژی یونیت هیتر آبگرم بسیار کمتر است. اما نیاز به لوله کشی و اتصالات بیشتری دارد.

  • نوع کویل، فن و سایر قطعات

در انتخاب یونیت هیتر باید به نوع قطعات توجه کنید. به عنوان مثال کویل در اشکال و مدل‌های مختلف وجود دارد. همچنین در این دستگاه‌ها از دو نوع فن استفاده می‌شود. این قطعات نقش حیاتی در عملکرد و راندمان یونیت گرمایشی دارند.

  • ظرفیت گرمایشی

ظرفیت گرمایشی باید با فضایی که قصد گرم کردن آن را دارید، همخوانی داشته باشد. برای محاسبه ظرفیت گرمایشی، باید از روابط و جداول مربوطه استفاده کرد.

عوامل تاثیر گذار در تعیین قیمت یونیت هیتر

ظرفیت گرمایشی دستگاه یکی از عوامل تاثیر گذار و مهم در تعیین قیمت یونیت هیتر است. با افزایش ظرفیت، نیاز به قطعات پیشرفته‌تر افزایش می‌یابد. علاوه بر این، دستگاه‌های با ظرفیت بالاتر بیشتر مورد تقاضا قرار می‌گیرند. بنابراین قیمت آنها بیشتر است. قیمت نهایی این دستگاه به نوع متریال و کیفیت نیز وابسته است. سایر عوامل مهم در تعیین قیمت یونیت گرمایشی عبارت است از:

  • نوع دستگاه
  • نوع سیال
  • قدرت و راندمان
  • اتصالات
  • برند
  • نوسانات بازار
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 4.9]